Przepis na marynowane bakłażany
Składniki:
BakłażanyDobry, kremowy czyli tłusty twaróg
Na marynatę:
Oliwa z oliwek
Czosnek
Ocet winny czerwony lub biały (ja częściej używam czerwonego)
Garść mięty
Pęczek natki pietruszki
Sól, pieprz i sok z cytryny do smak
Przygotowanie:
Przygotuj marynatę z oliwy z oliwek doprawionej octem
winnym, solą i pieprzem, z pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem, garścią
posiekanej świeżej mięty i pietruszki. Cienkie, podłużne plastry bakłażana grilluj na patelni
grillowej, a następnie zanurzaj w marynacie.
Każdy plaster tak przygotowanego bakłażana posmaruj
białym serkiem, zwiń w rulon i udekoruj suszonym pomidorem. Podawaj na jednym dużym półmisku lub oddzielnie na małych talerzykach jako przystawkę.
A polecam nie tylko na Sylwestra:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz