Luty to dobry czas na domowe gotowanie.
Zapraszam na:
GOTOWANIE OD KUCHNI
UGOTUJ ZE MNĄ A POTEM SAM.
Przepis jest prosty:
Ja zapraszam do mojej kuchni, daję garnki, patelnie, misy.
Pokazuję co, jak, z czym.
Ty kroisz, mieszasz, ubijasz, podpytujesz, doprawiasz,
podjadasz, a po chwili gotujesz - bo już wiesz jak.
Jeśli na koniec dodasz jeszcze tylko szczyptę zapału, pęczek
miłości i garść radości deser wyjdzie sam.
19.02, 26.02 (wtorek) godz.18.00
15.02 , 22.02 (piątek) godz. 18.00
Temat I: Będziemy mieli gości
czyli w kilku odsłonach o tym co i jak można ugotować dla 10 osób żeby cieszyć się z wieczoru siedząc z gośćmi przy stole
1. marynowany bakłażan, fenkuł, jarzyny faszerowane orzechami - trzy idealne przystawki
2. podamy polędwicę wołową z chilli, papryką i limonką
3. ze zwykłego łososia zrobimy niezwykłe danie i to trzy razy
4. na ciągle jeszcze chłodne wieczory: gruszki pieczone z serem i orzechami oraz jabłka pieczone z miodem, masłem i migdałami
Temat II: Włoskie gotowanie
1. marynowany bakłażan, fenkuł, jarzyny faszerowane orzechami - trzy idealne przystawki
2. zrobimy domowy makaron + trzy wersje sosu
- z bazyliowym pesto jako dodatek do mięs
- z sosem pomidorowym, bakłażanami i białym serem jako danie główne
- z sosem pomidorowym, anchois... wyśmienity, łatwy, inny, prosto z Sycylii
3. a na deser: wspaniałe tiramisu z malinami i dużą ilością czekolady
koniecznie zaprośmy ją do naszego stołu by zimą nasze zmysły zbyt nie ostygły:
1. niezwykle aromatyczne curry z warzywami i kurczakiem
2. podane z puszystym, pachnącym ryżem
3. tabouleh czyli orientalną sałatkę z kuskusa
4. sałatkę z pieczonego bakłażana
5. humus doskonały sam albo do chleba
6. na deser gorące egzotyczne owoce...
reszta to niespodzianka.
Temat IV: Gotowanie na co dzień, proszę bardzo, to moja specjalność:)
1. Królewskie śniadanie czyli omlet na ostro albo na słodko,
2. Przystawki i nie tylko, bo bardzo dobrze się przechowują, idealnie i w prosty sposób urozmaicają każdy posiłek
- marynowany bakłażan
- carpaccio z pieczonych buraków z kozim serem
- koper włoski i cukinia z lekkim dresingiem
3. filet z kurczaka inaczej: szybki i zawsze wychodzi
+ trzy salsy do mięsa co daje za każdym razem inny obiad
4. ryba z pieca czyli obiad w pół godziny
5. deser niespodzianka w 5min. dobrze go znać
Koszt 120zł/osoba obejmuje ok. 4h gotowania wraz z degustacją.
Grupy liczą od min 2 do max 5osób. Po zajęciach każdy z uczestników otrzymuje spisane przepisy z przerobionych dań.
Zajęcia odbywają się po potwierdzeniu terminu przez minimum 2 osoby. Chęć udziału proszę zgłaszać na adres: gotowanieodkuchni@gmail.com
lub telefonicznie 503808714
zapraszam do mojej kuchni Monika Jaroszek:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz