Cudownie,
bo
znowu mamy maj,
maczamy w cukrze i chrupiemy
rabarbar.
Szybkie, proste, fajnie słodko-kwaśne.
Ciasto rabarbarowe
przepis na dużą blachę:
Składniki:
0,5kg rabarbaru
1,5 kostki masła
6 jaj
1szkl cukru
1szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło i cukier zmiksuj na puszystą masę. Powoli dodawaj całe jaja i dalej miksując dosyp mąkę z proszkiem do pieczenia. Foremkę wyłóż
pergaminem. Przełóż ciasto. Rozłóż na nim rabarbar pokrojony na
kawałki i przykryj kruszonką.
Kruszonka to 0,5 kostki masła + 0,5 szkl mąki + 0,5 szkl cukru wymieszane ręką lub mikserem do konsystencji grubego piachu.
Piecz w 180 stopniach przez około 40min. Kruszonka musi być złota, a ciasto suche po sprawdzeniu patyczkiem.
Kruszonka to 0,5 kostki masła + 0,5 szkl mąki + 0,5 szkl cukru wymieszane ręką lub mikserem do konsystencji grubego piachu.
Piecz w 180 stopniach przez około 40min. Kruszonka musi być złota, a ciasto suche po sprawdzeniu patyczkiem.
Uwaga!
Powszechnie wiadomo, że kruszonki nigdy dość ... dlatego może od razu zastosuj podwójne ilości:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz