poniedziałek, 16 stycznia 2017

O mnie

Nazywam się Monika Jaroszek. 


Prywatnie gotuję dla swoich bliskich, męża i dwójki dzieci: Werki i Michała, aktywnie trenujących, młodych żeglarzy. 

W sezonie letnim współprowadzę rodzinny ośrodek Plaża Klub w Dziwnowie. Wtedy głównie zajmuje się pracą w restauracji z nowoczesną, śródziemnomorską kuchnią oraz w lodziarni produkującej rzemieślnicze naturalne lody. 




Jesienią i zimą z pasji do dobrego jedzenia i towarzystwa wymyśliłam domowe warsztaty "gotowania od kuchni".  

Lato to czas intensywnej pracy w kuchni Plażowej restauracji. Za to zima to czas kiedy sama pobieram nauki uczestnicząc w warsztatach innych szefów kuchni. Tą najważniejszą była u boskiego Szefa Kurta Schellera. 



Szperam w przepisach: starych i nowych. Podpytuję, próbuję, przerabiam. Poszukuję inspiracji podczas podróży, a książki kulinarne namiętnie czytam do poduszki. 
Nie ukrywam, że dla zachowania równowagi, a przede wszystkim wagi, muszę czasem wychodzić z kuchni. Ćwiczę wtedy jogę, biegam, jeżdżę na snowbordzie, uczę się pływać na kitcie i surfować. Urlop to czas kiedy faktycznie nabieram dystansu do własnych garów, a do kuchni ciężko mnie zagonić, ale za to potem z przyjemnością do niej wracam.

Zapraszam do kuchni:)
  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz