poniedziałek, 29 października 2012

weekendowe gotowanie


Pieczone: grzyby, buraki, bakłażan. Grzyby z tymiankiem do risotto. Buraki z bryndzą.
 
 Bakłażan z parmezanem, pomidorami i oregano.
 
Ciemne pieczarki, rozmaryn, cebula. Rozmaryn i skórka cytrynowa drobno posiekane na polędwicę wołową. Pieczarki, cebula czerwona, na zmianę z polędwicą na szaszłyk. Kuchnia pełna aromatów: świeżych ziół, grillowanego mięsa, czosnku lekko rozgniecionego w łupinie. Błyszcząca oliwa, masło. Kremowe risotto, soczyste mięso, pieczone warzywa.

Goście przy stole, czerwone wino, dobre emocje...dobry deser: beza, prażone orzechy, granat, anans z miętą, dobre...
Dobre weekendowe gotowanie.
Gotowanie dla bliskich na dobry początek:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz